12HK-7334-Oskar-Bakke1.jpg

OM OSS

VI ÄR CALLISMA

1979 blev början till ett redan brinnande bilintresse för bröderna Fred och Charlie Mannerfelt. Ett barndomsminne när pappa Callis köpte en 25 års jubileumsmodell av en Corvette årsmodell 1978. Beige med brun läderinredning och strikt tvåsitsig. Hela familjen skulle in i bilen. Mamma och pappa fram och alla tre barnen bak i bakluckan.

Med en stark passion för bilar utvecklades en djup kunskap som ledde till att ett brett nätverk av bilentusiaster, samlare, privata handlare och värdefulla kontakter över hela Europa växte fram. 2003 var året de två bröderna bestämde sig att satsa på sin passion och Callisma AB grundades. Namnvalet var givet, en hyllning till pappa Callis och ”ma” till det gemensamma efternamnet Mannerfelt.


Bespoke and Iconic är Callismas grundkoncept. Att uttrycka unika personligheter är en konst. Oavsett om du väljer att ge en personlig touch till en detalj eller för att skapa ett helt skräddarsytt objekt, är möjligheterna oändliga. Bespoke ska tala för någonting. I vårt sortiment av ikoniska bilmärken såsom Koenigsegg, kan du skräddarsy din bil. Alltifrån lack, läder och andra inredningsdetaljer.

Med en enorm kunskapskapacitet och intresse har verksamheten vuxit sig fram och består idag av ett tiotal drivande personer som alla delar ett gemensamt mål – erbjuda sina kunder en förstklassig service som bygger på gedigen kunskap och en bibehållen personlig relation till kunden.

Callisma förvaltar flera starka varumärken inom båt- och bilindustrin och är auktoriserad återförsäljare för Koenigsegg, Karma Automotive & X-Bus. Serviceverkstad för Cadillac, Camaro, Corvette. Callisma är även auktoriserad återförsäljare av Riva och Pershing i Sverige.

0H3A6923.jpg