top of page
original (1).jpg

OM OSS

VI ÄR CALLISMA

Callisma grundades av bröderna Charlie och Fred Mannerfelt redan 2003 i Djursholm utanför Stockholm.

Redan tidigt började man sälja bilar som var speciella, inte alltid nödvändigtvis alltid så dyra -men speciella - sportbilar, premium, lyxbilar och samlarbilar. Man har framförallt jobbat med att hitta just den bil våra kunder vill har. Callisma har även under många år varit importör och återförsäljare av bland annat Aston Martin, Bentley, Koenigsegg, Rolls Royce, Fisker, Riva, Pershing mm.  Märken som man tagit in till Sverige och byggt upp en marknad för samt förvaltat. Märken som idag förvaltas vidare av kollegor i bilbranschen.

 

Man har under 20 år byggt upp ett internationellt nätverk som sträcker sig över alla kontinenter.

Idag fokuserar man på att gå tillbaka med det man en gång började med - att nischa sig och hjälpa kunder med att hitta sin drömbil eller att sälja deras bilar. 
Bröderna har idag skalat ner sin verksamhet och är tillbaka på Djursholms Torg. Idag är man återförsäljare av märket Electric Brands och Karma Automotive som i framtiden kommer med spännande produkter.  Man har även sin auktoriserade General Motors verkstad i Arninge i Täby där man servar Cadillac, Corvette och Camaro samt andra märken. 

I takt med att bilbranschen förändrats så har man genom sitt nätverk skapat nära samarbeten med de större auktionshusen i Europa och säljer främst idag bilar genom dessa plattformer. Callisma kan på detta sätt nå ut i sitt nätverk på att mycket bredare sätt än att bara annonsera på den Svenska marknaden vilken de traditionella bilhandlarna gör idag. Bilarna man säljer visas efter överenskommelse vid ett personligt möte men man säljer bilar mest osedda då de ofta säljs utomlands och man sköter hela försäljningsprocessen med allt som krävs för det.

Tveka inte att höra av dig för att ta del av hur vi kan hjälpa dig att antingen sälja eller hitta just din drömbil! Gedigen erfarenhet och grundlig kännedom om alla bilmärken och modeller är just Callismas specialitet.

Med vänlig hälsning, 

Team Callisma

0H3A6923.jpg
bottom of page